Wednesday, November 22, 2006

SU KABAĞI SEÇİLDİ HERKES ONU KONUŞUYOR
Blogcular yazıp çiziyor... Kabak konu olunca dayanamazdım.
8 milyon su kabağı tohumu dağıtarak Ülke sevgisi aşılamaya çalışan bir yazar olarak yemek tarifimle beraber tabi ki bir kabak öyküsü yazmak zorundayım. Su Kabağı televizyon ve Radyo programı(156 adet) İstanbul İletişim Fakültesi ve Özev Vakfindan iki ayrı ödül, 250den fazla konferans, bir müzik kitabı.
Marifet Teyze Mutfağında süslenmiş püslenmiş kabağı görünce dayanamadım. Kabak deyince su kabağı, su kabağı deyince akla ben gelirim... Googel'a gir gör.... Bir yazar olarak sanırım hakkım doğdu.
GERÇEK ÖYKÜ:
Çin de ve Japonya'da çok yıllar önce fakir öğrenciler ellerine bir bal kabağı alıp içini boşaltırlar ona güzel bir kapak yaparlardı. Kabak bir fener olurdu. İçini bal mumuyla döşedikten sonra, mumun kırkta biri kadar ışık veren ateş böceklerini yapıştırırlardı. Fakir öğrenciler bu fenerlerle derslerini çalışır kitaplarını okurlardı.
Ne yazık ki dünya her zaman kötü insanlarla da dolu. Şu anda Birleşmiş Milletler Müzesinde, Java'da kullanılmış bir fener sergileniyor. Bu fenerin ne işe yaradığını merak edebilirsiniz. Hırsızların kötü amaçla kullandıkları bir fener o. Ev sahibi uyanmasın diye kapağını kapattıklarında içeriye ışık sızmasa da sonunda yakalndılar. Bu olay feneri ünlü ve unutulmaz yaptı.
KABAK KABUĞU YEMEĞİ
Yemekle ilgili ip uçları;
1- Kabak yemeği yapacağınız gün bu yemeği çöpe atacağınız kabuklarla yapabilirsiniz. Kabakları sıyırmayıp soymanız gerekir.
2-Siz siz olun bu yemeğe değişik tatlar eklemeye kalkmayın. Lezzetini alamazsınız
3- Yemeğinizin çok az olacağını düşünmeyin, yanında başka yemeklerle kullanacağınız için size yetecektir.
MALZEME
Üç adet mücver yapılan kabak
6 diş sarımsak
3 adet domates
yarım kahve fincanı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 tutam tuz
Kabak Kabuğu Yemeği Yapılışı
Kabağın kabuklarını 1cm eninde şeritler halinde kesin. Bu kabukları yine birer santim uzunluğunda parçalara bıçakla ayırın. Düdüklü tencerenin dibine
koyun. Bütün malzemenizi üzerine bırakın. Sarımsaklar ince ince kıyılmış, domates küçük küçük kesilmiş olsun. Şekeri, tuzu ilave edin. Zeytinyağını da üzerine gezdirin. Düdüklünün kapağını kapatın. Düdüğü indirdikten sonra, yani öterken beş dakika pişirin. Kayık bir servis tabağına alın, tabağın düz olmasına dikkat edin.

1 comment:

Anonymous said...

filizinkalemi.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading filizinkalemi.blogspot.com every day.
fast payday loans
pay day loans

YAZARLIK EĞİTİMİ BAŞLIYOR

KİLERCİBAŞI lİONS MERKEZİ GELECEĞİN YAZARLARI FARKINDALIK EĞİTİMİ KİTABINA GİDEN YOL. KALEM TUTAN ELLERİ DÜŞÜNEN BEYİNLERİ FARKLILIK ATÖLYES...