Tuesday, March 25, 2008

TÜRKİYE’DE YAŞAM KOLAYLIKLARI
-Özel bir sigortanız sadece yatarak tedavi için olabilir. Ama siz diğer tetkik ve tahlil gibi ayakta tedavi gerektirici ihtiyaçlarınız için hastanede iseniz, lütfen özel sigortanız olduğunu söyleyin. Size ciddi bir indirim yapılıyor. Sanki diğer hizmetler için de prim ödemişsiniz gibi oluyor.
-Maddi durumu iyi olmayan bir yakınınızın engelli çocuğu varsa, ona hatırlatmalısınız. Engelli çocuğu olan aileye çocuğunun okula gitmesi halinde bir yardım alabiliyorsunuz. Bunun için gittiği okuldan veya ilgili kuruluştan bilgi alabilirsiniz.
-Emekli iseniz size ait olan evlerden birinin vergisini ödemek zorunda değilsiniz. Ama bunun ilgili kuruma bildirdiğiniz tarihten itibaren geçerli olduğunu bilmelisiniz. Ama su günlerde bu kanun değiştirilmeye çalışılıyor.
-Trafik polisi size güler yüz gösterebiliyor. Hatır işi bitti…
Sakın ola siz onun “peki efendim” sözüne aldanmayın. “Bir arkadaşımı bekliyorum,” “hasta gelecek” gibi size göre geçerli nedenlere polisler hiç ses çıkarmıyor. Yürüyüp gidiyor. Siz ceza yazmayacağını düşünüyorsunuz. Trafik kurallarına göre durmamanız gereken bir yerde duruyor olmanızın nedeni o güleryüz ise, artık bu olanaksız. Polis hiçbir şey söylemeden size cezayı yazıyor, siz de postadan sizi kolaylıkla bulmalarına şaşırabiliyorsunuz. Ayrıca arabanızı bir başkasına verdiğinizde peşinden gelebilecek cezaları da dikkate almalısınız.
-Trafik cezalarının ve suçlarının gittikçe ağırlaştığı günümüzde, araba kullanırken çok daha dikkatli davranmalısınız. Arabanızla taşıdığınız yolcunun bütün HUKUK sorumluluğunun da sizde olduğunu bilmelisiniz. İçkisiz olmanız, iyi niyetle yolcu taşımanız bile bu günkü kanunlarda sizi kolay kurtarmıyor. Amaç insanların daha dikkatli ve saygılı yaşaması.
-İş yerinizde işlemlerini tamamlarsanız yabancı uyruklu birini çalıştırabiliyorsunuz. Ona ihtiyacınız olduğunu kanıtlarken, koşullarınızın da uygun olması aranıyor. Şu anda birkaç kişi de olsa bu yolla çalışma izni almış ev işçisi de var.
-Kişisel olarak Avrupa birliğinden 1500 Euro ile 3000 Euro arasında fonlar alıp bununla kendinizi mesleğinizde geliştirici geziler yapıp Avrupa Birliğindeki seminerlere kongrelere katılabiliyorsunuz. Öncelikle bu formların nasıl doldurulduğu ile ilgili seminerlerden yararlanabilirsiniz.

No comments:

YAZARLIK EĞİTİMİ BAŞLIYOR

KİLERCİBAŞI lİONS MERKEZİ GELECEĞİN YAZARLARI FARKINDALIK EĞİTİMİ KİTABINA GİDEN YOL. KALEM TUTAN ELLERİ DÜŞÜNEN BEYİNLERİ FARKLILIK ATÖLYES...