Saturday, January 06, 2018

                                      SEATTLE FARKLI BİR ŞEHİR
   Yaşamak için ideal mi değil mi bunu söylemek çok zor. Hemen hemen dünyadaki bütün büyük şehirleri bilen biri olarak belki de yeşiline kapılan biri olabilirim. Bence asil bir şehir. Yeşillikler arasında tertemiz br hava. Bir de şansa bakar mısınız, pırıl pırıl güneşli bir havada Seattle'da olmak varmış. tekneye biniyorsunuz harika fotoğraflar çekerek yolunuza devam ediyorsunuz. Seeattl'ın vazgeçilmezi tekne turları. Uzun tekne turları da var, ama biz normal kısa şehir yolculuğunu çektik.
Gölleri tanımak, dolaşmak, spor yapanları izlemek ayrı bir zevk. Hemen hemen onlarca gölde ayni zevki yaşayabiliyorsunuz. Deniz bisikletleri, göl kenarında dolaşmalar bunlar hepsi keyifli işler. Göle deniz de skı yapmak için küçük teknelerinizi indirebildiğiniz çıkış alanları var. Etraftaki insanların mutluluğunu görebiliyorsunuz. İşsiz biri yok gibi Evsizlere tek tük rastlıyorsunuz. Bu şehirde işsiz kalmak imkansız gibi. Tembel birinin yeri değil, çalışkanlığı şehrin her yerini sinmiş. Gençler dünyanın en büyük şirketlerinde iş bulup çalışabiliyorlar.  



Çok sayıda turist var. Her zaman bize rastlayan güneşli havayı bulamazsınız ama yağmuru da bulutlu havaları da merak ediyorsunuz. Nemin yüksek olması tabi ki sağlığı etkiliyor olabilir. 
Tekneye binebilmek için gidiş dönüş biletinizi makinelerden alabilirsiniz. 




PUBLIC MARKET  hemen hemen her ziyaretcının uğradığı marketlerden biri. Bir kaç kat her katta ayrı tatlar var. Hediyeler eşyalar, yerel yaşamı anlatan yiyecekler size farklı bir ortam yaratıyor. Ben göllerin içinde en çok Washington gölünü beğendim.  Oralarda görsel bir şeyler yakalayabildim. 

şartları bulabilmek tabi ki imkansız. Gördüğünüz gibi bir de türk mağazasına rastladık. Biraz daha canlı ve özenli olsaydı, türk tadına katkı sağlayabilirsi. Biz bakımsız bulduk. Biraz burkulduk. Bu bölgede ki lokantaların çok özenli olduğunu söyleyemesek de eğlenceli olduğunu görd,k yaşadık, ama bu mağaza çok cansızdı.

No comments:

YAZARLIK EĞİTİMİ BAŞLIYOR

KİLERCİBAŞI lİONS MERKEZİ GELECEĞİN YAZARLARI FARKINDALIK EĞİTİMİ KİTABINA GİDEN YOL. KALEM TUTAN ELLERİ DÜŞÜNEN BEYİNLERİ FARKLILIK ATÖLYES...