Saturday, November 12, 2011

Kamp Yaz kampı Çocuk Kampı Yazar Okulu KOçluk programları için bizi aramalısınız 0533-6666903 filiztosyali@yahoo.com


17-18-19-20 Kasım Tarihlerinde Tüyap bU yayınları stantında olacağım. bütün okuyucularımı beklerim. Kamp ve yazar okulu öğrencileri sizleri de görmekten mutluluk duyacağım.
Fuar Nasıl Gezilir
ŞİMDİ KİTAP FUARI ZAMANI
Tüyap Kitap Fuarı için bütün hazırlıklar tamamlandı. Bu hafta sonu fuar açılıyor. Siz de bir değişiklik yapın, bu yıl fuara daha fazla zaman ayırın. Birçok yazarla buluşma şansını yakalamak varken kitap listelerinin peşine takılıp gitmeyeceğinizi düşünüyorum. Onu başka bir günde başka bir kitapçıda da yapabilirsiniz. Sanırım benim okurlarım sadece indirim peşinde olmayacaklar. Soranlara yanıt; bu yıl, ben de fuardayım. Onlarca kitabımla imza masasında olacağım. 3. Salonda BU YAYINLARI masasında bana ulaşabilirsiniz. Sohbet edip sizlerle konuşmaktan daha zevkli ne olabilir? Kitapları indirimli almak çok güzel, ama başka zevklerde var fuar süresince devam eden, salonlardaki söyleşiler kaçırmak istemediğiniz anlatıcılarla dolup taşıyor.
Bu fuarda; “Annem Babam Yaşam Koçum” “Koçluk Dansı” kitaplarımla size ulaşacağım. Gençleri romanlarım selamlayacak. Çok sayıda romanımın arasında; Mesajımı Bekle, Dost Kuzenler güzel çizimleriyle hemen fark edilecekler. Masal kitaplarımla çocukları mutlu etmeye hazırlanıyorum. Buradan seslenmek istediğim öğretmenler ve çocukları fuara taşıyan kurumlar. Her Çocuğun fuara gitmek tabi ki hakkı, sizler de onlara bu şansı vererek çocuğun geleceğine çok güzel bir yatırım yapıyorsunuz. Ama çocukların ellerine sıkıştırılan uzun alış veriş listeleri onları bir pazar yerinde dolaştırmaktan daha farklı bir deneyim yaşatmıyor. Sorumluluk sahibi çocuklar birçok güzellikten yoksun kalıyorlar.
Siz yetişkinler kitapların nerelerden alınacağını biliyorsunuz, başka bir gün alın. Lütfen çocukları bırakın liste peşinde koşmasınlar, yazarları tanısınlar, yeni kitaplarla buluşsunlar, fuarın tadını çıkarsınlar. Fuar kitaplarla eve dönmek olsa da, biraz da tanıma, tanışma ve bilgilenme yeridir. Ya öğretmen ya sınıf annesi peşine aldığı çocuklarla salondan salona elindeki birkaç kitap ismi için koştururken, birkaç saatliğine fuara katılan, yazarları göremeyebilir, onlarla tanışamaz, yeni kitaplarıyla ilgili konuşamaz. Neredeyse saatler harcayarak listesini tamamlamaya çalışan çok öğretmen ve arkasında boynunu bükmüş çocuklar gördüğümde yüreğim acıyor.
Yazarlar masalarında oturup okuyucularını beklerler. Yeni yazdıkları bir kitabı sizlere tanıtmak isterler. Bir kitabı en iyi tanıtan yine yazarı olabilir. Çocuklarınızın iyi birer okuyucu olmasını istiyorsanız fuar günlerinin tadını çıkarmalısınız. Bırakın kitapları ellesinler, bir köşeye çekilip okusunlar, zevk alsınlar. Her kitaba ulaşmak mümkün olmasa da, dokunabilirsiniz, kapağını açıp okuyup okumayacağınıza karar verebilirsiniz. Bir yazarın hatırını sorarsanız, ona yeni kitap yazma aşkı verebilirsiniz.
Kitap fuarını dolaşmak başka fuarları dolaşmaya benzemez. Soru sorarken soracağınız kişiyi, fiyat öğreneceğiniz kimse onu çok iyi seçmelisiniz. Yazarın işi yazmaktır. Siz okuyucu olarak yazar nasıl oturur, kim yazar olabilir sorularını kendinize sormadan, telaşınızla bazı soruları yöneltmemelisiniz. Önlerinde yazan isimlere, isimlerin arkasında oturan yazarlara ilgi göstermeniz gerekir. Onlar sizin için yazıyorlar. Bazen uykusuz kalıp, geceler boyu sizi nasıl mutlu edebileceğini, nasıl eğlendirebileceğini, kendi bilgisini nasıl paylaşacağını hesaplıyor. Fuar gezmeyi öğrenmek zorundayız. Gülümseyin, bilgi alın. Durumunuz uygunsa kitap imzalatın. İmzalı bir kitapla eve dönmek çok mutluluk verir, hazırlıklı değilseniz de yaklaşın, başka bir gün kitabına ulaşabileceğinizi, ulaşmak istediğinizi bile söylemeniz yeter. Evinizde bekleyenlere, arkadaşlarınıza o yazarla karşılaşmanızı anlatır, belki de onlara da kitap sevgisi aşılarsınız. Kitap fuarları telaş alanı değil, sizin ve çocuklarınızın bayramı olmalı. Fuara gideni evde beklemek zorundaysanız, bekleyin; bırakın gezsinler, geç kalsınlar, yemek pişmemiş, kapı açılmamış olsun; ama beyinleri ve ruhları zenginleşmiş olarak dönsünler.

No comments:

YAZARLIK EĞİTİMİ BAŞLIYOR

KİLERCİBAŞI lİONS MERKEZİ GELECEĞİN YAZARLARI FARKINDALIK EĞİTİMİ KİTABINA GİDEN YOL. KALEM TUTAN ELLERİ DÜŞÜNEN BEYİNLERİ FARKLILIK ATÖLYES...