Wednesday, November 02, 2011

KİTAP FUARI YİNE GELDİ HEPİNİZİ FUARA BEKLİYORUM

Siz de kendi kitabınızı hazırlamak istiyorsanız yazı atölyemizden yararlanmalısınız. Bizi arayabilirsiniz.
05336666903
filiztosyali@yahoo.com
Çocuklarınızı fuara götürmeden önce, fuarla ilgili bilgi verirseniz, fuarın çocuk için daha büyük bir anlamı olur.
Yazmak ve okumak yaşamımıza anlam katar.
SEVDİKLERİMİZİ TANIYALIM
Sevdiklerimiz ya içedönük yaşarlar ya da dışa dönüktürler. Hiç kimse dışa dönükler normal, içe dönükler normal olmaz gibi bir görüş ileri süremez. Sevdiklerimiz; ister içe dönük ister dışa dönük olsun, normal davranışlar sergiliyorsa bir sorun yoktur. İki tip insanın da normale yakın olan özellikleri varsa yaşamlarında bir sorun yok demeliyiz.
Genelde sevdiklerimizi, dost kazanması, sosyal olması için itekleriz. Bazen de biraz kendine yetmesini öğrenmesini bekleriz, ama onu içe dönük dışa dönük diye tanımlayıp; seçimi kendisine bıraktığımızda ne kadar rahat edeceğini, bizim de onunla daha güzel ilişkiler kurabileceğimizi hiç düşünmeyiz.
Herkesin ayni yapıda olması benzer yaşaması olanaksızdır. Bazen iki kardeş bile birbirine benzemeyebilir.
İçe dönük Yaşayanlar
Genelde başkalarını düşünerek yaşarlar. Onlarla geçinmek çok kolaydır. Kendilerini devamlı kontrol altında tutarlar. Bu tip insanlara psikolojide FLEGMATİK diye bir terim kullanılır. Belki onlarla eğlenceli bir yaşam geçirilmeyebilir, ama böyle biriyle anlaşmak kolay olabilir. Genelde sakin sessiz yapıda olan sevdiklerimizin, çocuklarımızın içe dönük olduğunu kabul etmeliyiz. Onlar için her olay ciddidir. Hareketsiz yaşamlarını kabul etmeliyiz.
Ben bazen, uzmanların kolaylıkla çözebileceği bir soruyu kendime sorarım; onlar sakin oldukları için mi içe dönüktür, ya da içe dönük oldukları için mi sakindir?
Onlarla yaşarken siz yanlarında çok rahat olabilirsiniz, davranışlarının getireceği bazı sonuçları da beğenmemeniz önemsizdir. Duygularınızı iyi kontrol edebilmeniz, belki de duygusal sorunlarınızı azalttığınız için sizi mutlu edebilir. Onların yanında ahlak kurallarının ayrı bir önemi vardır.
Hiç kimse dört dörtlük olamaz, dört dörtlük olmak için de sizin düşünceleriniz geçerli olmayabilir. Kendi çocuklarınızın bile nasıl bir kişilik barındıracağına siz karar vermemelisiniz. Normal olması, normal davranışlar sergilemesi sizin için yeterli değil mi?
Dışa Dönük Yaşayanlar
Bu özelliktekilere SANGEN sözcüğü kullanılır. Dışa dönük biri normal davranışlar sergiliyorsa sizi gülümsetebilir, eğlendirebilir. Bu özellikli sevdiği olanlar sık sık yakınabilirler, ama yaşatabilecekleri eğlenceli yaşamı unutmamaları gerekir. SANGEN özelliği olanların okumak ve çalışmakla pek ilgileri olmaz, yaşam şartları bunları okumaya ve çalışmaya zorlasa da hoşlanarak yapmazlar. Kurallar çoğu zaman onlara göre değildir. Çabucak kızabilirler, bunun yanında şakadan hoşlanırlar; gülmeyi eğlenmeyi severler. Sosyal, konuşkan biriyle beraber olan biri çok eğlenmez mi?
Dışa dönük yaşayanlar bazı işlerde kolaya kaçarlar. Canlıdırlar. Tasasız görünürler. Önderlik özellikleri de vardır. Çok konuşkandırlar, konuşkanlıklarıyla dikkati çekerler. Onların başarılı olacakları çok alanlar vardır. İster SANGEN ister FLEGMATİK olsun onlar bizim sevdiklerimiz, çocuklarımız ve akrabalarımız dışında; eşimiz ya da arkadaşlarımız, yaşamımızda seçtiklerimiz. Kişisel yapılarına göre normal davranışlar sergiliyorlar. Mutlu yaşasınlar, tehlikelerden ve zararlı etkileşimlerden uzak kalsınlar yeter. Onların normal davranışları daha ileriye gitmelerine; huzurlu ve mutlu yaşamalarına, mutlu etmelerine yeter diye düşünmeli.

No comments:

YAZARLIK EĞİTİMİ BAŞLIYOR

KİLERCİBAŞI lİONS MERKEZİ GELECEĞİN YAZARLARI FARKINDALIK EĞİTİMİ KİTABINA GİDEN YOL. KALEM TUTAN ELLERİ DÜŞÜNEN BEYİNLERİ FARKLILIK ATÖLYES...