Sunday, July 13, 2008

iSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM
1. ANAOKULLARI ÇALIŞTAYI
AÇILIŞ KONUŞMAM
KONUŞMA
Kendi ömründen uzun sürecek; ideal ve yüksek değerler için yaşayan bireylerin, ilk eğitim yerleri anne baba kucağından sonra anaokullarıdır.
Akıllı ve namuslu, değer ölçüleri olan bir toplum içinde yaşamak istiyorsak, anaokulu öğretmenlerimizin ayni özellikleri taşımalarının başladığı yerdir ilk hareket noktamız.
Bir meslek bir eş secer gibi, dikkatle seçilmeli anaokulları. Acele ve bulanık bir kafayla çocuğumuz için okul seçemeyiz. Değerli yavrularımız için seçimi yaptıktan sonra eğitim yuvamıza saygı duymalıyız... Eğitime destek, aşkla paylaşma hayranlıkla gerçekleşir.
Kazanılan eğitimin; her zaman başarı, güç ve mutluluk getireceği söylenemez.
Bazı eğitim yuvaları, öylesine verimli ve yararlı çalışmalarla çocuklarımızı bir gelin gibi donatırlar ki; mükemmelliği, çocuğa yararı, geleceğe hazırlandığında para ile ölçülemez güzelliktedir... O eğitim yuvalarının, gerçek eğitimleri ve öğretmenleri vardır. Eğitimleri boyunca ve gelecekte yani yaşayacakları ömür içindeki güçlükler karşısında, daha kolay dayanma gücünü yakalamaları için, yaşamları boyunca bir araçtır o güçlü anaokulları.
Sizler öğretmenler ve eğitime gönül verenler, bizler, çocuklara yazanlar ve çizenler; rakam ve paraların konuşulduğu, değer ölçülerinin yozlaştığı, değer ölçüsü olanların gülerek horlandığı bir dünyada yaşamanın zorluklarını anlayabiliyoruz. Değer ölçülerimize sıkı sıkı sarılmalıyız. Sağlam ve berrak inanç ve prensiplerimizi göz önünde tutarken, çocuklarımızın en değerli varlıklarımız olduğunu unutmamalıyız.
Düşündüklerini yürekten ve özenle söylemeye alıştırılmış, tutumunu ortaya minicik yaşlarda zamanında ve dikkatle koyabilen öğrencilerin, eğitimcileri olmakla övünmeliyiz.
Evet diyebildiği kadar hayır da diyebilen, tutarlı ve özenli yavruların öğretmenleri olmanın gururunu taşımalıyız.
Cesaret isteyen yolu seçmekten kaçınmayan… Çağın gerektirdiği, toplumun yararına olan davranışlarla engelleri kaldıracak becerileri kazanmalarının önünü açmalıyız. Minik yavrularımızın yaşam tasarımcısı olmalıyız. Yardım etmeliyiz. Bazen de kaçık, çılgın, ukala, hırslı damgasından korkmayan yenilikçi, araştıran ve farklı bireyler eğitmeliyiz.
Çocuklarımızı bilgece ve erdem dolu eğitmek zorundayız.
Ana okullarımız topluma yani dünyaya ışık tutar nitelikte olmalı.
Hepinizi güneşin sıcaklığı, suların serinliği, toprağın bereketi, havanın ferahlığı ile selamlıyorum
Saygılarımla
Filiz Tosyalı

No comments:

YAZARLIK EĞİTİMİ BAŞLIYOR

KİLERCİBAŞI lİONS MERKEZİ GELECEĞİN YAZARLARI FARKINDALIK EĞİTİMİ KİTABINA GİDEN YOL. KALEM TUTAN ELLERİ DÜŞÜNEN BEYİNLERİ FARKLILIK ATÖLYES...